tr

Halı Saha Yapımı

Halı Saha Yapımı

Halı saha yapımı ve maliyetleri, teknik özelikleri hakkında bilgiler. İstanbul’da profesyonel halı saha yaptırmak istiyorsanız doğru adrestesiniz.

Halı saha yapımı halı saha yatırımcılarının her geçen gün artması ile birlikte daha fazla önem kazanmış durumdadır. Halı sahalarının yapımının düşük maliyetli olması ve bunun yanında getirisinin yüksek olması en büyük tercih sebepleri arasındadır. Son teknoloji kullanılarak üretilen malzemelerle yapılan sahalar daha dayanıklı ve uzun ömürlü kullanım imkanı sunmaktadır.

Halı saha yapımı

Halı saha yapımı tamamıyla profesyonellik gerektiren bir işlemdir. Bundan dolayı halı sahanın yapımına başlanmadan önce zemin etüdünün prosedürlere uygun bir şekilde yapılması gerekmektedir. Sıfır hata prensibiyle yapılan sahalar, sorunsuz bir halı saha kullanımının temelini oluşturacaktır.

Halı saha yapımı için halı saha çeşidinin belirlenmiş olması gerekir. Kullanım amacına göre birçok halı saha çeşitleri yer alsa da en çok tercih edilen halı sahalar;

  • Açık halı saha,
  • Kapalı halı sahalardır.

Açık halı sahalar üzerinin açık olması sebebiyle kış aylarında spor yapmaya pek uygun olmayan halı saha çeşitlerindendir. Bu halı sahaların yapımında kullanılan çimler de hava şartlarına uygun olarak dizayn edilmektedir. Kapalı halı sahalar ise her türlü hava şartlarına uygun olup pek çok sporun istenildiği zaman yapılabilmesine imkan tanımaktadır. Bu nedenle en çok tercih edilen halı saha çeşitleri arasında yer almaktadır.

Halı Saha Yapımı Maliyeti

Halı saha yapımı maliyeti üzerinde belirleyici olan birçok durum yer almaktadır. En belirleyici faktörlerden biri halı sahanın çeşidi olmaktadır. Kapalı halı sahanın yapımı açık halı sahanın yapımında daha fazla maliyetlidir. Bunun yanında halı sahanın maliyetinin tam anlamıyla netlik kazanabilmesi için planlamanın en başında yapılmış olması gerekir.

Halı sahada kullanılacak olan çimin modeli maliyetler üzerinde doğrudan belirleyici olmaktadır. Suni çim halı fiyatları ise hav boyu ve sıklığı, havın omurgalı olması gibi durumlara göre değişkenlik gösterebilmektedir. Halı sahaların yapımında genel olarak LED aydınlatmalar kullanılmakta ve bu aydınlatmalar ilk maliyet açısından diğer aydınlatma çeşitlerine göre daha maliyetli olmaktadır.

LED aydınlatmalarda maliyetlerin yüksek olmasının yanında kısa bir süre içerisinde bu durum kendini amorti ediyor olacaktır. Halı saha aydınlatmalarında 400W projektör yerine 100W LED projektör kullanımı maliyet açısından ve verim açısından daha faydalı olacaktır.

Halı Saha Ölçüleri

Halı saha yapımı için ilk aşamalardan biri halı sahanın ölçülerinin belirlenmesidir. Halı sahanın profesyonel olarak mı yoksa amatör olarak mı kullanılacağı halı saha ölçülerinde belirleyicidir. Halı sahanın yapımı için elinde yeteri kadar alanı olmayanlar halı sahaları kiralayabilirler ya da satın alabilirler.

Halı saha ölçülerinde standart ölçüler baz alınmakla birlikte açık halı sahalarda bu ölçüler halı sahayı yaptıracak olan firmanın talebine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ticari halı yapımı için en ideal ölçüler 30m x 50m’dir. En küçük halı saha ölçüleri 20m x 40m’dir. 20m x 40m’den daha küçük olan halı sahalar ticari amaçla kullanılmayan sahalardan oluşmaktadır.

Halı Saha Yapımı Aşamaları

Halı saha yapımı için bazı aşamaların noksansız ve doğru bir şekilde uygulanması gerekmektedir. Bu anlamda alınacak olan profesyonel destek sürecin daha hızlı ve kolay bir şekilde ilerlemesini sağlayacaktır. Sahanın yapım aşamasında kurumlar tarafından istenen bazı belgelerin de eksiksiz bir şekilde hazır hale getirilmesi gerekmektedir.

1.  Proje Hazırlanması

Halı sahalarının yapımında ilk aşama plan ve projedir. Hazırlanan projeler ve ilgili belgelerle birlikte belediyelere giderek başvuruda bulunulması gerekir.

2.  Altyapının Hazırlanması

Belediyelere başvuruda bulunup izin belgesinin alınmasından sonra sıra altyapı çalışmalarına gelmektedir. Halı sahanın yapılacak olduğu alan iş makineleri ile düzeltilerek ilk beton dökümü yapılmaktadır.

3.  Demir Konstrüksiyon Kurulumu

Halı saha altyapılarının hazır hale getirilmesinin ardından demir konstrüksiyonların da kurulumunun yapılması gerekir. Bu aşamada kapalı halı sahaların demir konstrüksiyonlarına branda serimi yapılmaktadır.

4.  Tel Örgü Giydirme

Halı sahaların olmazsa olmazlarından biri tel örgüler olmaktadır. Tel örgülerin görüş mesafesini ve topun geçişini engelleyecek şekilde giydirilmesi büyük önem arz etmektedir.

5.  Aydınlatmaların Hazır Hale Getirilmesi

Halı sahalardan verim almada aydınlatmaların rolü oldukça büyüktür. Özellikle LED aydınlatmalar halı sahalardan tam performans almayı sağlayacaktır.

6.  Suni Çim Uygulaması

Halı sahalar için suni çimlerin önemi oldukça büyüktür. Kalite, boyut gibi birçok etkene bağlı olarak farklı şekilde satışa sunulan suni çimler monofilament ipliklerden üretilmektedir.

7.  Sosyal Tesis Kurulumu ve Çevre Düzenlemesi

Halı sahalarda sosyal tesislerin mutlaka yer alması gerekir. Bunun yanında halı saha etrafının da ona uygun olarak dizayn edilmesi gerekir.

Halı saha yapımı için karar vermeden önce planlamaların kesinlik kazanması gerekir. Sahanın yapım aşamasında fikir değişikliğine gitmek hem zaman hem de maliyet bakımından büyük kayıpların yaşanmasına neden olabilecektir.

Kale Direği Modelleri ve İmalatı
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Hakan Panel Çit
Hakan Panel Çit
Hoş Geldiniz..
Hafta İçi 09:00-18:00 Cumartesi 09:00-15:00 Saatleri Arasında Whattsapp Hizmeti Alabilirsiniz.
1